How The Soul Gets Inside The Body

Рецепта на Баба Ванга за Запек

Изпитана рецепта на Баба Ванга за запек:

Рецепта 1. Един-два пъти на ден се взема по 1 с.л. мармалад, направен от сварени плодчета на черния бъз без захар (може мед).

Рецепта 2. Изпича се една ябълка и се залива с карамел (торена захар). Изяжда се, като поизс- тине.

Рецепта 3.  Равни количества майчин лист, зърнастец, кориандьр, сладък корен. В 200 мл кипяща вода се поставя 1 с.л. от сместа. Кисне се, докато изстине, прецежда се и се пие вечер, на 1-2 приема по 80-100 г, в зависимост от нуждата.

Рецепта 4. Листа от мента, кори от зърнастец, корени от сладник и дилянка, цветове от роза и лайка се смесват в еднакви количества. Една с.л. смес се залива с 400 мл вода и се вари 10 минути. Пие се по 100 мл, 3 пъти дневно, преди ядене.

Рецепта 5. По 15 г кори от зърнастец, корени от сладник, плодове от резене, по 30 г корени от ружа, счукано семе от лен, кора от лимон и 2-3 ментови листа. Запарка от 2 ч.л. смес с 250 мл вода се изпива вечер преди сън. Не повече от 4 пъти седмично.

Рецепта 6. Петдесет г кори от зърнастец, по 20 г листа от водна детелина и стръкове от бял равнец, Юг плодове от ким, листа от мента и коприва. Една с.л. смес се запарва в 1/4 л вода. Изпива се по половин чаша чай вечер преди лягане.

Рецепта 7. Използва се коренът на билката чувен (влашки спанак, куча лобода, чохен и др.). Корените се вадят късно наесен или рано напролет, обилно се измиват и се изсушават, нарязани по дължината им. Отварата се приготвя от 1 ч.л. наситнен корен от чувен, който ври 10 минути в 1/2 л вода. Пие се по 1 к.ч., 3 пъти на ден, преди ядене.

Рецепта 8. Използват се кори от зърнастец, корени от равен, листа от лист (сена) – съответно 50, 30 и 60 г, наситнени и добре размесени. Изготвя се студен извлек от 2 ч.л., залети с 250 г обикновена вода за 4 часа. Изпива се сутрин на гладно. Съобразно получилия се ефект билката се взема още толкова пъти, колкото е нужно за нормализиране на храносмилането.

Рецепта 9. Нарязани корени от хвощ – 10 грама, се варят 25 минути в 750 грама вода, след това се добавят 10 грама сладник и 5 грама корени от бучиниш. Всичко това се вари още 5 минути и кисне 12 часа. Пие се сутрин на гладно подсладено с мед

Тука можете да намерите детайлна информация за запека както и различни видове рецепти и лекове.

Comments

comments