Рецепта На Баба Ванга За Кокоши Трън

Рецепта На Баба Ванга За Кокоши Трън

Изпитана Рецепта На Баба Ванга За Кокоши Трън

Рецепта 1. Мястото, където най-напред се е появил трън, да се нагори с гореща прахан. След това веднага да се направи гореща баня.
Рецепта 2. Три поредни вечери се прави баня на засегнатото място с вода от сварена смрадлика, докато изстине водата.
Рецепта 3. Затоплят се 750 мл оцет. Кокошият трън се накисва за 30 минути в течността. Процедурата се повтаря в 4 последователни дни, като оцетът може да не се изхвърля, а да се използва многократно по време на лечението.
Рецепта 4. Две скилидки чесън, 500 мл оцет. Чесънът се нарязва на филийки и се накисва в оцета за 8 часа. След този период се взема накисната скилидка и с помощта на лепенка или компрес се налага върху кокошия трън. Престоява на мястото 12 часа. Курсът на лечение включва поне 3 дни третиране на засегнатия участък.
Рецепта 5. В един голям, компотен стъклен буркан, сипете 3 супени лъжици наситнени глухарчета, след което залейте с половин чаена чаша вода и още толкова количество силна ракия. Без значение каква ракия, трябва само да е силна. След това плътно затворете съда и оставете в хладилника за 5 дни. През това време трябва периодично да се разклаща сместа. След като мине това време, се прецежда и по 2 пъти на ден правите компреси. Най-добре е това да става сутрин и вечер.Компресът се прави, като парче памучен плат или тензух, се намокря в спиртния извлек и се слага върху кокошия трън. Покрива се отгоре с найлон, Може да ползвате и тиксо за превръзката, за да я закрепите. Държите компреса за около 15 минути, след което изплаквате мястото с хладка вода.После може да намажете кожата около кокошия трън с бебешки крем, тъй като спиртът я прави суха. Лечението продължава около 3 седмици.
Рецепта 6. Върху размекнатия кокоши трън сложете един аспирин, а върху него – резенче домат. Прикрепете ги хубаво, използвайки марля или стар памучен плат. Повторете процедурата в продължение на две седмици всяка вечер преди лягане. След тази терапия кокошият трън придобива по-тъмен цвят и пада.
Рецепта 7. Кокошият трън се лекува и с луковица на кокиче. Една луковица се разрязва на две и срязаната част се залепва върху проблемната кожа. Така се нощува.

Тука можете да намерите детайлна информация за кокоши трън както и различни видове рецепти и лекове.

Comments

comments