Рецепта на Баба Ванга При Синузит

Рецепта на Баба Ванга При Синузит

Изпитана Рецепта На Баба Ванга При Синузит

Рецепта 1. Два-три дни поред, по 1 път на ден, в двете ноздри да се капват по 2-3 капки сок от настъргана грудка на билката ботурче.
Рецепта 2. Чрез редуване всяка вечер в една от ноздрите се слага прясно краве масло колкото царевично зърно.
Рецепта 3.  По 1 с.л. смлян черен пипер, домашна ракия, брашно. От тази смес се прави лапа, която вечер се поставя малко над веждите. Превръзката стои там през цялата нощ.
Рецепта 4. Една с.л. царевично брашно се добавя към 250 мл боза. Разбърква се много добре и се оставя да престои 24 часа. След това болният участък се намазва със зехтин, а върху него се поставя компрес, напоен със сместа.
Рецепта 5. Настъргва се лук и сокът му се прецежда през двойна марля. Сутрин и вечер с капко- мер се капват по 2 капки във всяка ноздра. Когато сокът премине в устата, се изплю- ва. Лечението трае 2 седмици й напълно изчиства гнойта.
Рецепта 6. Разбъркват се добре 1/4 ч.л. мед и 1/4 ч.л. лимонов сок. Вечер преди лягане във всяка ноздра се слагат по 2 капки от сместа.
Рецепта 7. Смесват се и се разбъркват внимателно по 50 г цвят от лайка, стръкове от бял равнец и листа от живовляк. Две ч.л. от сместа се заливат с 300 г кипяща вода. Врят 5 минути на тих огън. Болният вдишва парите.
Рецепта 8. Смесват се по 50 г листа от живовляк, стръкове от бял равнец и цвят от лайка. От сухата смес се вземат 2 ч.л., заливат се с 300 мл вряща вода и се оставят на огъня за 5 минути. След това съдът се отдръпва от огъня и се правят инхалации в продължение на 10 минути, като се правят опити да се вдишва през носа.
Рецепта 9. Платнени торбички се напълват с морска сол, затоплят се във фурна и търпимо горещи се слагат за 10 минути върху челото, скулите, основата на носа – в зависимост от мястото на болката.
Рецепта 10. Настъргва се и се счуква на каша корен от пресен хрян, смесва се с малко тесто, увива се в тънка памучна кърпа или тензух и се налага върху болящите синуси за 10 минути. Предварително мястото се намазва с мазен крем, за да се предпази кожата.
Рецепта 11.  Две яйца се варят 7 минути и без да се белят от черупките, щом станат търпимо топли, се слагат последователно на челото над веждите, в основата на носа, на скулите по за минута – редуването продължава, дока- то яйцата започнат да изстиват – прави се вечер в продължение на седмица.
Рецепта 12. Преварява се 1 ч.ч. вода и докато е още топла, в нея се разтварят 1/2 ч.л. морска сол и щипка сол, течността се прецежда през фина цедка, използва се като капки за нос – по 5-6 във всяка ноздра 3-4 пъти дневно.
Рецепта 13. В съд с кипнала вода се слагат 2-3 с.л. роз- маринови листа, главата се покрива с кърпа и се вдишват парите 5-10 минути няколко пъти на ден.

Тука можете да намерите детайлна информация за синузита както и различни видове рецепти и лекове.

Comments

comments