рецепти на баба ванга за врастнал нокът

Рецепти на Баба Ванга За Врастнал Нокът

Изпитани Рецепти на Баба Ванга За Врастнал Нокът

Рецепта 1. Една супена лъжица свинска мас, 1 кафена лъжичка (к.л.) сода бикарбонат, 1 к.л. мед. Вечер болният нокът се намазва обилно с тази смес, слага се предпазна марля, за да не цапа и се обува чорап.

Рецепта 2. Равни количества от брашно, захар, вода се прави съвсем меко тесто. С него се налага болният пръст само вечер. Процедурата е до израстване на самия нокът.

Рецепта 3. Прави се стипцова вода (1/2 чаена лъжичка стипца на 250 г преварена вода) и се употребява за измиване на раната, която се налага с местни компресчета, натопени в същата вода.

Рецепта 4. Сварява се едно яйце и от него се изважда жълтъка. Белтъка се смесва със малко настърган сапун  и се слага върху пергаментова хартийска която се увива с бинт около пръста  да престои една нощ. На сутринта възпалението утихва и се изрязва проблемния нокът.

Рецепта 5. Жълт кантарион се накисва в зехтин за 24 часа. След това билката се маха, а с маслото се обработва врастналия нокът. Масления извлек може да се ползва няколко месеца, като трябва да се съхранява на хладно място.

Тука можете да намерите детайлна информация за врастнал нокът както и различни видове рецепти и лекове.

 

Comments

comments